Početna / Istaknuto / Venezuelanski predsjednik Maduro zaprijetio kako će preuzeti tvornice koje su prekinule proizvodnju, a njihove vlasnike zatvoriti: “Buržoazija nam sabotira zemlju”

Venezuelanski predsjednik Maduro zaprijetio kako će preuzeti tvornice koje su prekinule proizvodnju, a njihove vlasnike zatvoriti: “Buržoazija nam sabotira zemlju”

maduro1

Predsjednik Venezuele, Nicolas Maduro, zaprijetio je kako će preuzeti kontrolu nad tvornicama koje su obustavile proizvodnju, a njihove vlasnike zatvoriti. Njegova prijetnja uslijedila je nakon što je prošlog mjeseca kompanija Polar Group prestala s proizvodnjom hrane i pića.

“Moramo učiniti sve kako bismo vratili proizvodne kapacitete koji su trenutačno paralizirani od strane buržoazije. Svatko tko ima namjeru zaustaviti proizvodnju kako bi time sabotirao ovu zemlju, neka odmah ode, a oni koji ipak to učine trebaju u lisicama biti sprovedeni u zatvor“, poručio je predsjednik Nicolas Maduro.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Maduro je produljio izvanredno ekonomsko stanje u zemlji u trajanju od tri mjeseca. Potez je donio svega dva dana nakon što je cijena nafte u Venezueli pala na svega 24 USD po barelu, što je najniža cijena u zadnjih 12 godina.

Pritom nisu navedeni točni detalji izvanrednih mjera, no, izvanredne mjere proglašene prošle godine u pokrajinama u blizini kolumbijske granice uključivale su suspenziju Ustava izuzev sekcija koje se odnose na ljudska prava.

Podsjetimo, čak oko 96% budžeta Venezuele dolazi od prodaje nafte.

Izvor:

Venezuelanski predsjednik o preuzimanju tvornica

U Venezueli proglašeno izvanredno stanje

Iz ove južnoameričke zemlje u proteklih je desetak godina protjerano nekoliko stranih nevladinih organizacija i istaknutih diplomata za koje je utvrđeno kako svojim djelovanjem “pridonose nestabilnosti zemlje i svrgavanju izabrane vlasti”.

Još je nekolicina istaknutih aktivista i vođa tamošnje oporbe utamničena u istom razdoblju, nakon što se pokazalo kako su poticali izbijanje državnog udara nasilnim oblicima građanskog neposluha.

 

Kontraportal

 

Vezani tekstovi:

Urbano vrtlarstvo u Venezueli

Venezuela: stanovi za najsiromašnije

Nicolas Maduro: U Španjolskoj me toliko spominju da bi tamo mogao postati premijer

Južnoamerička razvojna banka “BancoSur” kreće s punim radom idući mjesec

Apel venezuelanske ambasade: VENEZUELI, MOJOJ DRAGOJ DOMOVINI, POTREBNA JE VAŠA SOLIDARNOST

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Šušak i salveta

Plenkoviću, okani se „uredovanja“ po BiH

Ili od „Presuda je neprihvatljiva!“ 29. 11. 1017. do „Hrvatska poštuje presudu!“ 04. 12. 2017. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

8 + 6 =