Početna / Dnevni Komentar / Više od igre

Više od igre

bosnaprvakevrope

 

Piše: Mirjana Tešanović

 

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je naslov prvaka Evrope.

Jedni slave, drugi ćute, ništa novo u ovoj državi. Već se pišu razne priče o tome, priče u kojima “Ima Bosne”, u kojima opet upadamo u istu matricu nacionalnih i entiteskih podjela jer u reprezentaciji ima “raznih momaka” iz oba entiteta.

Zašto ih guramo tamo gdje su već sami odlučili da budu!? Ti mladi momci, sportisti, košarkaši, izabrali su da igraju za svoju državu, Bosnu i Hercegovinu, i popeli se na vrh Evrope. Izabrali su to svojom voljom, ne željom jednih i sramotnim mukom drugih.

Za uspjeh nikada nije dovoljan samo talent, koji ovi momci neosporno imaju. Potrebno je mnogo rada i truda, ali najvažnije je biti tim. Znači to uzajamno poštovanje, slogu, podršku… tim mora disati jednim plućima i kucati jednim srcem da bi uspio. Ovi momci to već znaju, zato su tu gdje jesu.

Ne mješajte ih u “politiku” jer političare mi biramo. Ne pišite hvalospjeve o Sarajliji i Banjalučaninu, momku iz Bihaća i sa Pala, oni se već odavno grle zbog svakog zajedničkog uspjeha. Pokušajte samo uživati u njihovom uspjehu i biti srećni, bar na trenutak.

A kada taj trenutak prođe, pitajte se šta ste vi učinili za to zajedništvo. Zašto Sarajevo i Banjaluka, Bihać i Pale ne igraju uvijek kao jedan tim.

Izvor: Impulsportal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two + 7 =