Početna / Dnevni Komentar / Vjera u Boga i znanstvena sloga, napušteni šator, reforme i ostale zgode

Vjera u Boga i znanstvena sloga, napušteni šator, reforme i ostale zgode

papatrump

 

slobo-300x150“Ukinimo sva ministarstva osim Ministarstva branitelja; da nije bilo njih, ne bi bilo ničeg” – jedan je od najduhovitijih neformalnih komentara što pročitah o krizi “After Crnoja”.
I nije točno kako nitko ne želi na mjesto ministra. Želi. Ali se još uvijek traži osoba koja se nije debelo okoristila svojim “stavljanjem života na kocku”, ili koja već nije kompromitirana nekom afericom ili aferčinom, ili je toliko luda da nikakve veze s braniteljima po zanimanju i HDZ-om nema, a želi biti ministar/ica u tom resoru.

Zanimljivo je i kakav mir vlada u šatoru. Prema premisama i tvrdnjama s početka mahnitog šatorovanja, danas bi u Savskoj trebalo ključati. Toliko su prosvjedovali, toliku podršku su u redovitim porcijama dobivali, na koncu napokon pobijedili i Freda Matića te mu roštiljanjem u Klemmovoj vikendici zahvalili na fer i sportskoj utakmici ( valjda su razmjenjeni i dresovi ter prigodni pokloni), a sada – tragedija i sramota. Središnja pozornica i ponajvažniji akteri čitavih izbora, udarna igla čitave kampanje, još nije nagrađena ispunjenim zahtjevima. Crnoja u onih nekoliko dana nije stigao ( a netko mora! ) od silne muke opravdavanja vlastitih kredita i baraka niti zaviriti u onu materiju za koju je stručan, jer bio je prvi izbor u vladi stručnjaka.
Prolaze tjedni, a skršena prava branitelja, sve ono zbog čega su navodno prosvjedovali, još uvijek nitko taknuo nije. Svi resori su već dobili šefa, reforme već plamte, a s obespravljenim braniteljima se netko opet opasno zajebava. Zato bi danas u Savskoj trebale biti tisuće, predvođene istaknutim dušebrižnicima i domoljubima. Ali nema nikoga. Tišina, mir i spokoj. Nema Bozanića, Mamića, Thompsona, Bandića, Kolinde, Josipovića, Kordića. Samo poneki Jugoslaven kriomice u prolazu pljucne na šator, jer više nema ni stražara uokolo. Ostade samo prazan šator. I nekoliko probisvjeta na besplatnom gablecu unutra.

U Ministarstvu kulture je manje-više sve okončano. Čovjek ekstremističke političke prošlosti drmat će kulturom po ideološkoj osnovi. I amen. Žalite se kome hoćete. Čovjek konteksta, kako je naglašeno. Nakon toga vraćen u kontekst i malo studioznije proučen. Ispalo još gore nego kad je bio izvučen. Suvislih odgovora nema, tek oni između redova – mi smo na vlasti i ništa nam ne možete.

Ministar znanosti je spomenuo ono što se znanstveno ne može dokazati. Iako se mora priznati da je izjava bezazlena i da je senzacionalistički izvučena iz konteksta, ovo je dokaz koliko je istraumatiziran dio javnosti sklon sekularnoj državi i koliko je ozbiljan prodor vjerskog fundamentalizma u Hrvata. Možda smo dobro i prošli, što bi tek bilo da se Ilčić dočepao Ministarstva biologi…pardon, znanosti, obrazovanja und Športa.

Gospođa iz Ministarstva uprave najavljuje izjednačavanje plaća. Svi na minimalne.

A i Tim je konačno povukao odlučan potez i najavio prvih pet konkretnih reformi:
1. Prodaja državnih udjela u Podravki
2. Prodaja državnih udjela u Končaru
3. Prodaja državnih udjela u Croatia osiguranju
4. Prodaja državnih udjela u HPB-u
5. Prodaja državnih udjela u T-HT-u

Na svjetskoj sceni zaiskrilo je između pape i Trumpa. Koje će oružje izabrati na dvoboju? Otvorena pisma, facebook, twitter? Hm…navijam za papu, i facebook. Lakše je pratiti, a i ovi naši se šoraju preko facebooka. Zato me je strah da ne ukinu dnevnik (Papa Štrumpf prije dnevnika ukinut je odavno). Već je više od pola dnevnika prepričavanje tko je što i o kome napisao na facebooku. Neko od stručnjaka u Vladi će to sigurno primijetiti. I reći da si tamo čitamo vijesti, a Tim će dodati HTV u šestu reformu. Jaosiga nama.

Facebook komentari

Slobodan Horvatić

Mene...ako se sete na Dan bezbednosti sete se, ako se ne sete nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twelve + thirteen =