Početna / Kolumne / Biti ili cviliti / Za Domovinu s Janicom, naprijed!

Za Domovinu s Janicom, naprijed!

Za Domovinu s Janicom, naprijed!

Kako stvari stoje, Hrvatsku će spasiti Turci! I sportaši! E da, teška su vremena i treba se loviti za slamku spasa. Za gore spomenute.

S Turcima ćemo se trilateralno zbližiti (mi i raja iz BiH), ekonomski ojačati, strateški se pozicionirati, politički dokazati i konačno postati netko i nešto. A ne biti samo vreća na kojoj se iživljavaju civilizacijski napredni, kulturni i fini ‘europejci’ čiste i ničim uprljane povijesne savjesti. „S Turcima naprijed!“ moglo bi biti geslo koje će nas voditi u svijetlu budućnost.

I bolje da njima damo da petljaju po lijepoj našoj, da ulažu i kupuju, nego europskim damama i gospodi koji nas tradicionalno ne ljube, već preziru kao neželjeno dijete i cijede svojim profinjenim imperijalističkim apetitom već stoljećima. Još da se toj trilaterali pridruže ‘Korejci’ i Japanci, a i Kinezi bi dobro došli, gdje bi nam bio kraj.

Budimo realni, vrijeme nekakvih romantičnih suvereniteta je prohujalo s vihorom globalizacijskih majmunarija, odnosno zločinačkih scenarija, pa je bolje potražiti dobre partnere u čijoj se zavjetrini može sigurno dremuckati. A ne pozivati se na banove i kraljeve, vođe i prevarante, koji su nas kroz povijest vukli za nos i stalno gurali u nekakva ‘prirodna savezništva’. Novi partneri ne moraju biti loš izbor. Valja eksperimentirati. Bolje se osjećati. Možda probati nešto kao ‘zabranjeno’ geopolitičko voće… Ne treba imati predrasude. Jer, dok mi čekamo da npr. Mercedes ili BMW otvore svoje pogone i tu kod nas, pa zaposle tisuće i tisuće naših ljudi, drugi se slade. Zato, možda je rješenje da naši novi partneri budu oni koji silnu, poštenu i naprednu Europu drže stisnutu tamo gdje najviše boli, pa se bahate jer im ne mogu ništa…

I sportaši, da. I oni će nas izvući iz političke i egzistencijalne kanalizacije u koju su nas ugurali razni doktori (znakovito, njih je najviše), ekonomisti, pravnici, biznismeni i ostali priučeni domaći kvazi političari. Godinama već oni maltretiraju i zlostavljaju svoj narod uvjeravajući da su kompetentni, stručni, visokoobrazovani, pa dakle i pametni i ludo domoljubni – od glave do pete.  I u srcu, junačkom i poštenom… Pali bleferi na ispitu, više im nitko ne vjeruje. Možda tek jedino prostodušni jadnici koji vjeruju sve i plaču kad Milanović viče : „Hrvatska, Hrvatska“, ali i kad Karamarko uvjerava: „Mi služimo narodu“.  I kad biskupi pozivaju na skromnost. Kao npr. i kad Severina čedno pjeva:

Kao Hurem

             Ne dam nikom moje da dira…

ili Tompson domoljubno urla:

Uzmimo u ruke sudbinu i sreću

               Ni ja više tako ne mogu i neću!

Dakle, dobrodošla Janice! Ti si kraljica. I da se kandidiraš za bilo što, svi bi mi glasali za tebe. Jer teško da možeš lagati kao ONI. Nećeš ni krasti kao ONI. A vjerujem da nas nećeš ni varati ni prodavati zemlju kao ONI. Tebi to ne treba. I za Domovinu si već napravila što svi oni nisu i nikada neće.

Rektor Boras veličanstveno je, onako ‘ex katedra’ neki dan rekao da Janica Kostelić može biti doministrica, bez obzira što nema ni srednju školu, a niti političkog iskustva… Bljak! Uhvatio me ‘blues’. Nekakva sjeta. I mučnina.  Jer, baljezganja se očekuju od npr. Milanovića i Karamarka, od nekakvih novokomponiranih bezveznih ministrica i ministara kojima do kraja mandata vjerojatno  nećemo ni imena upamtiti, ali od vrhunskih naših intelektualaca, akademske kreme, nikako. Ili ipak… Od uvlačenja i njima ponekad pamet’ zašteka’…

Nadam se da nećemo stati na Janici. U buduću rekonstrukciju Vlade, osim nekog turskog bogatog prijatelja na mjesto premijera, treba imenovati i Luku Modrića. Objediniti ministarstva financija i gospodarstva, pripojiti im HNB i prvu violinu Reala imenovati ministrom. Mislite da je to glupo? Smiješno? Previše neozbiljno trkeljanje? Jeste li sigurni? Jeste li uvjereni da bi Luka bio lošiji od ovih kreatura sada? Pa ako s čime zna, to su lopta i novci. I svi ga vole. I Španjolci luduju za njim, i Englezi ga hoće otkupiti za silne milijune, i Brazilci i Portugalci ga smatraju sebi ravnim virtuozom. A za kojeg od ovih političkih papaka to možete reći? Koji bilo što zna? Vole li kojeg našeg političara? Hoće li ga angažirati u svojim zemljama, timovima? Znaju li uopće kako se koji zove? Zato za Janicu i Luku! A i ostali će se pridružiti ako krene. Sportskih majstora imamo, a naučeni su i na timski rad. I neće sigurno sijati mržnju kao aktualni politički šarlatani. Razmislite. Možda je vrijeme, kako Bare kaže, da se krene…

Znanstvenici upozoravaju da današnji homo erectus, čiji smo mi navodno nekakvi suvremenici, bez vode može izdržati najviše 2-3 dana, a bez hrane 2-3 tjedna. Naravno, čast iznimkama. Recimo onima koji nepokolebljivo štrajkaju glađu iz političkih (npr. zaštita slobode govora i piskaranja ili pjevanja ideološki opasnih skladbi krajnje sumnjiva sadržaja…) ili  recimo ekoloških razloga (zaštita kišne gliste ili šarenorepe vjeverice ili gladnih peseka i mačkica…) . Tvrdoglavi k’o magarci, oni mogu nervirati doktore, policajce, novinare i vladajuće političke elite i puno duže.

A znate li bez čega, odnosno koga Hrvatice i Hrvati ne bi mogli izdržati ni 24 sata? Ma bez HDZ-a i SDP-a! A možda niti bez HNS-a… Pa bez ‘nepotkupljivih’ nevladinih udruga koje vode ‘časni’ super plaćeni autoriteti, pa bez ‘nepotkupljivih’ hrvatskih slobodnomislećih intelektualaca koji u svojoj misaonoj širini mogu biti i lijevo i desno, već prema potrebi, koliko tko plati. Sve u svemu ispada da naši ljudi ne mogu bez svojih političara i moralnih gmizavaca i gnjusoba  koji ih opslužuju. Bez njihovih svakodnevnih s..nja i besmislica. Direktan prijenos iz ludnice. 24 sata na dan. Zato za Janicu, Luku i Turke!

Facebook komentari

admin

Provjeri i ovo

Ante Pavelić UN

Ante Pavelić konačno u UN-u

I tako bez znanja i pitanja hrvatskih vlasti ali i jedinih ovlaštenih vlasnika istine o …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seventeen − fourteen =