Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Za potpredsjednika Sabora spreman

Za potpredsjednika Sabora spreman

tepeš

piše: Branko Rafajac

Bio je to trenutak užasa za sve članove HSP-a Ante Starčević. Ivan Tepeš ogradio se od izjava gostiju na općem saboru stranke HSP Ante Starčević…
Gosti su bili pozvani, dobili su riječ, dobili su dvije do tri minute. Mi ne možemo nikoga spriječiti da kaže ono što kaže. Jednostavno, to su gosti i oni su govorili u ime svojih udruga i političkih stranaka, nisu govorili u ime HSP AS. Ja mogu odgovarati samo za ono što je rečeno od strane članova i dužnosnika stranke”…zaključuje Ivan Tepeš.

Za članove HSP AS ovo je već alarmantno stanje. Prvo im predsjednika stranke bivši policajac optužuje da mu se Tepeš uguzio u kuću kod bivše supruge i da ne plaća režije, potom su saznali da im je predsjednik stranke uhvatio štraftu od obaveznog vojnog roka dočim danas trubi o važnosti istog, a kao šećer na kraju još se i kukavički ograđuje od uvaženog gosta koji je u pjesmici hrabro i nadahnuto bacio Pupovca, Pusićku i Milanovića sa mosta u Savu na sveopće oduševljenje okupljenih.

Uzalud su članovi HSP-a Ante Starčević klicali na općem saboru stranke “Za dom spremni” kad ih je Tepeš otepao dok si rekao potpredsjednik sabora.
Ne možemo reći da se Tepeš nije trudio, ali teško je u isto vrijeme biti ekstremistički farizej i potpredsjednik sabora. Drage volje bi Tepeš bio sve odjednom samo ne dopušta mu plaća potpredsjednika sabora, a ni karakter mu nije naviknut na takvu ekvilibristiku. Časkom bi Tepeš trebao glumiti potpredsjednika sabora, a časkom umjerenog fašistu…pobogu, šta se tu bolje plaća???

Medijska packa koju je dobio za sudjelovanje u šovinističkom jurišu na Mirjanu Rakić i na Vijeće za elektroničke medije vrlo brzo ga je naučila da se mora ograditi od ekstremističke rulje unutar svoje stranke ili će u protivnom vrlo brzo letjeti sa funkcije, ali takav pristup ima svoju cijenu koja nije mala.
Naime, ako postoji išta gore od toga da te desničarska rulja prozrije kao wannabe ekstremnog desničara, onda je saznanje da si razotkriven kao izdajnik ekstremnih desničara zbog osobne materijalne dobiti ravno samoubojstvu…u oba slučaja takvim folerima loše se piše.

Kada Milanović glumi prvog antifašistu SDP-a onda je najgore što mu se može dogoditi da mu Ivo Josipović u saborskom hodniku dobaci “vidiš da smo ista govna”.
Kada netko na ekstremnoj desnici glumi najvećeg domoljuba, najvećeg prijatelja branitelja tj, pomoćnika narodnog heroja i najvećeg mudonju među proustašama, onda su reperkusije tog glumatanja itekako pogubne za tog fašističkog naturščika.

Romboidni mozak ekstremnog desničara ima vrlo zanimljivu analogiju zaključivanja i kad mu se pošemeri balans jedine žice u glavi koja mu služi samo da mu ne otpadnu uši, tada se po desničarskog naturščika -što se previše zaigrao domoljublja- otvara Pandorina kutija ekstremno desničarske “ljubavi”.
Da je kojim slučajem Tepeš u HDZ-u ova tvrdnja ne bi imala nikakvu težinu, jer HDZ-ovci imaju dugu tradiciju izdaje svoga biračkog tijela i njihov ekstremizam očitava se samo u ekstremnom lapežu državne love.
Samo Tepeš nije u HDZ-u i Tepeš se oslanja na profašističku navijačku subkulturu koja njeguje kulturne vrijednost poput bejzbol palice, boksera, plinske boce ili pištolja.

Ta ekipa na čijim je krilima Tepeš doletio do fotelje potpredsjednika sabora nema razumjevanja za bilo kakvo ograđivanje po principu nisam ja to tako mislio ili izvukli ste me iz konteksta.
Ta ekipa svoje wannabe domoljube “zajebava” čvokama, šamarčinama i vritnjacima, a možete si onda zamisliti šta tek rade izdajicama svoje ideologije i svjetonazora kad za foliranje dijele vritnjake i šamare.

Problemi po Tepeša tek počinju jer ekstremna desnica nema mjeru, oni znaju samo ići progresivno naprijed u svojim idiotarijama. To znači da će se Tepeš vrlo brzo naći na vjetrometini na kojoj sa jedne strane zveckaju lanci pravaških uličara i đilkoša dok sa druge strane mami udobna fotelja potpredsjednika sabora…možda je funkcija potpredsjednika sabora jedna od najudobnijih fotelja u Hrvatskoj, ali sjedenje u njoj zahtjeva čvrsti bratski zagrljaj sa Pupovcem, Pusićkom i Milanovićem.

Naravno da nema nikakve dileme koju će stranu izabrati Tepeš, ali mandat od četiri godine časkom prođe, a prijeki sud sastavljen od uvaženih gostiju kao što su Ante Kovačević i Ante Đapić biti će luk i voda u usporedbi sa ekipom što mjeri kukuruze i koja samo čeka ovakve kao Tepeš.
Lako bi se moglo dogoditi Tepešu, ali i ostalim ekstremističkim velikanima ove Vlade da im netko parafrazira pjesmicu Ante Kovačevića, samo što tada neće biti nikoga tko će Tepešu pomoći da se ogradi od rulje…

Ustaška je rulja bijesna…
Zbog fotelje Tepešu je Hrvatska tijesna…
Malj i kama ustašama je najdraža pjesma…

 

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Vlasti u RH se mijenjaju, a problemi ostaju i gomilaju se

  Kad sam postao potpuno svjestan da će Kukuriku koalicijska vlada sa Zoranom Milanovićem na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

12 + fourteen =