Početna / Zanimljivosti / Za vitku liniju, jedi..reciklažu (farmacija)

Za vitku liniju, jedi..reciklažu (farmacija)

kapsule-od-izmeta

Znanstvenici iz instituta “Massachusetts General Hospital” u američkom gradu Boston nedavno su najavili skoru komercijalnu prodaju tableta protiv debljine na bazi ljudskih fekalija.

Sama vijest isprva će vjerojatno zvučati odbojno, no navodno postoje čvrsti dokazi kako prerađeni izmet ima koristan utjecaj na mikrobiološko stanje probavnog sustava.

„Fekalnom mikrobiološkom transplantacijom prenose se probavne bakterije od zdrave, vitke osobe u pretilu osobu”, objasnila je voditeljica istraživanja Elaine Yu.

Pritom se uzorci izmeta zdrave osobe isušuju postupkom dubokog smrzavanja te ih se potom pakira u kapsule spremne za davanje pretilim pacijentima.

Prvotna faza kliničkog israživanja na 21 pretilom pacijentu trajat će najmanje tri mjeseca, a ovisno o rezultatima, produžit će se na godinu dana ili čak i duže.

Neka slučajni čitatelj sam prosudi koji je stvarni smisao ponovnog unosa tvari izvorno namjenjenih za izbacivanje iz organizma, te da li je ovdje možda riječ o nadriliječništvu i šarlatanstvu.

 

 

Krešimir Pavlović

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Putopis s mjesta zločina

  Prolazeći nedavno Koprivnicom, pažnju mi je privukao kompleks zgrada s kojih je već odavno …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × 1 =