Početna / Dnevni Komentar / Zaboli nas ona stvar…

Zaboli nas ona stvar…

Screenshot_12

piše: Branko Rafajac

Bilo bi dobro da netko objasni novom premijeru kako Hrvate živo zaboli ona stvar za vlastitu državu i da nas stvarno ne zanima tamo nekakav vanjski dug od 55814564195.13 € , prije svega mi želimo saznati da li je Tim Orešković ustaša ili partizan.
Kažem živo nas zaboli ona stvar, jer mi mijenjamo države kao stare čarape i tako je svejedno da li smo u Austro-Ugarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ, Republici Hrvatskoj ili Europskoj uniji…koga briga kome smo dužni i kome služimo, kad smo na kraju balade stalno nekom dužni i stalno nekom služimo.

Osim toga, nas u ovom trenutku jedino zanima da li je njegova piramida iz Powerpoint prezentacije dio veće masonske zavjere i drži li on nas takvim idiotima da misli kako mi ne kužimo da je on iluminat…bajdvej, također nas zanima da li je ustaški iluminat ili partizanski, to je izuzetno važno za nastavak političkog duopola.

Zatim, to što bi njegova bivša firma “Teva” propala da su oni kao mi ovoliko vremena diskutirali o ustašama i partizanima, isto nas zaboli ona stvar za to.
Ako Tim Orešković želi izbjeći temu ustaša i partizana, onda -da parafraziram naše “domoljube”- neka se lijepo tornja nazad u Tevu i napusti ovu našu državu, mi imamo puno važnije teme od nezaposlenosti, ekonomskog kraha, beskućnika, deložiranih i iseljenih…

Jasno je nama da Tim Orešković nije opterećen prošlošću, ali zaboli nas ona stvar za njegovu neopterećenost…nama je najmanji problem opteretiti bilo koga sa našim patološkim stanjem “čiji je stari bio ustaša, a čiji partizan”.
Zaboli nas i za Oreškovićeve parafraze kanadskog premijera Justinea Trudeaua, da čuj “želim da Hrvatska postane nježna i ljubazna nacija”.
Da smo mi željeli biti nježni i ljubazni svi bi se kolektivno preselili u Švedsku, a da vam budem iskren to sa nježnošću i ljubaznošću mi je pomalo gay i kontradiktorno sa politikom HDZ-a…tko je vidio nježnog i ljubaznog HDZ-ovca?
Ok, možda su jedino Jure Radić i Mate Granić iz HDZ-a bili nježni i ljubazni, ali za njih smo znali da su izuzeci koji potvrđuju pravilo.

To što Orešković tvrdi kako je u tvrtci Teva ostavio dobru plaću i kako mu angažman na čelu vlade nije bio nužan, nas u konačnici ne zanima.
Zaboli nas ona stvar za Tevu i za njegovu plaću…i mi smo ostavili ili propustili tko zna kakve plaće u inozemstvu i nama nije nužno živjeti u Hrvatskoj, pa ipak tu živimo…big deal.

Kaže Orešković kako mu je kao Hrvatu iz Kanade čast što ima priliku pomoći svojoj državi, a očito je da Orešković ne razumije kako mi pojmimo čast, ali i samu državu.
Zaboli nas ona stvar i za čast i za državu, tko je pobogu vidio pomagati državi i još pri tome biti častan.
Država postoji da bi se zajebala, sjebala i iskoristila za osobni probitak i materijalnu dobit, a čast je ekstremni sport u Hrvata…svi oni koji su pokušali prakticirati čast u pravilu su mrtvi ili u najmanju ruku protjerani.
Eto Oreškoviću primjer Milana Levara, okušao se čovjek u disciplini “čast” i sad je tu gdje je…Levar je časno mrtav, a mi svjesni Levarove časti živimo svoje nečasno saznanje o njegovom ubojstvu.

To što je Orešković bio manjina u Kanadi i to što smatra da su manjine bogatstvo Hrvatske također nas ne zanima.
Zaboli nas ona stvar za manjine i za njihov status…da smo mi mislili da su manjine bogatstvo onda bi ostali u Jugoslaviji i bili bi manjinsko bogatstvo Jugoslavije.
Između ostalog, mi smo sad većina i ako Orešković nastavi sa tim manjinskim bajkama neka lijepo pakuje kofere za Kanadu i neka im bude tamo bogatstvo koliko mu duša poželi…da čuj manjine su bogatstvo, klasična ustaška provokacija zar ne?

Orešković napominje kako je spreman učiti, te kako je za dobrobit građana spreman prihvatiti izazov i podnijeti žrtvu.
Što se tiče žrtvovanja Oreškovića tu smo mu spremni pomoći, mi volimo žrtvovati druge i nemamo s tim problema, a što se tiče njegove volje za učenjem i brige za našu dobrobit -kako i sami naslućujete- zaboli nas ona stvar za našu dobrobit i njegovo učenje.
Prije svega, mi smo najpametniji, mi sve znamo, a razmjerno tom saznanju nemamo želju družiti se sa neznalicom, koji se povrh svega ne deklarira ni kao ustaša ni kao partizan.
Što se tiče naše dobrobiti, da si mi želimo dobro mi bi se odavno odselili iz ove prčije od države i ne bi si dozvolili da nam živote kroje ovakvi diletanti.

Pitate se kakvi diletanti? Mislim li na saborske diletante iz “ustaškog” tabora ili iz “partizanskog” tabora?
Parafrazirat ću za kraj našeg novog premijera, jer mi se čini kako je njegova izjava pogodila samu srž problematike.
Meni je jasno da mnogi ljudi u Hrvatskoj žive na rubu ekstenzije, jedino mi nije jasno -kad narodu pukne film- da li će se jednako valorizirati ekstenzije od Borne Rajić i od Ingrid Antičević Marinović?

 

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 5 =