Početna / Priroda i društvo / Poetika Novca / Zagreb-otvoreni grad!

Zagreb-otvoreni grad!

zagreb otvoreni grad!

Sporadični rafali izmjenjivali su se u noći! Odred fejsbukovaca probio je kordone na prilazima zgrade televizije. Prisavlje pred padom!

Nevena Randelli uplakana je napustila zgradu. Ponavljam-Nevena has just left the building!
Neki kažu da ima ranjenih, ali te su informacije zasad još uvijek neslužbene. Upravo javljaju iz kriznog štaba,
na Markovom trgu je, kako se čini, veća grupa bad blue boysa i mma wariorsa upala u Sabor i drži pod kontrolom sabornicu. Trenutno nitko ne smije ući unutra…ispred Sabora dramatične scene; supruge političara protestno marširaju i mole za svoje supružnike. Za sada nema nikakvih informacija o poginulima.

Seljaci na traktorima i dalje drže prilaze gradu i obećali su
NO PASSARAN!

Zagreb je zatvoreni grad!

Turbofolkeri i intelektualci ruku pod ruku, zajedno se slikaju u helikopteru vlade HR kojega su zarobili u spektakularnoj akciji ,no kako doznajemo, premijer je ipak uspio preći Breganu i dokopati se Austrije.

Za sada nitko još ,koliko znamo, nije preuzeo odgovornost za događaje i svjedočimo izgleda ,spontanom događanju naroda! Prema Zagrebu upravo forsira i prema prvim informacijama oko 400 000 nezaposlenih  i članova crnih laburanata. Tko će povesti sve te ljude?

Breaking news Zagreb je osvanuo bez Bana! Navodno su sakupljači bronce i željeza preko noći rastopili Bana i odveli ga u nepoznatom pravcu. Upravo javljaju da Milan Bandić pruža neviđeno herojski otpor u Remetincu pred koordiniranim napadom ska sandinista i zelenih.

Poslušajmo i izvještaj reportera danske tv u javljanju uživo iz Zagreba:

-Ole Gunnare, da li se čujemo?

-Čujemo se Kjaere, dakle ovo što se u Hrvatskoj ovih dana događa je bunt bez ideoloških obilježja…ovdje se došlo do toga da je ovaj, inače divan i miran narod podivljao od gladi i neimaštine.

-Ole Gunnare, kako vi kao stručnjak komentirate ovaj slučaj i da li će se to odraziti na stabilnost europske unije?

-Pa Kjaere, povijest nas uči da je Balkan opasna košnica i EU je to pitanje često potcjenjivala. U gospodarskom smislu, mislim da unija neće osjetiti učinak jer je Hrvatska kao članica pod monitoringom, isključena iz svih važnih segmenata monetarne unije.

-Ole Gunnare, a kakvo je stanje u ostatku države?

-Kjaere, kolektivno ludilo je i počelo izvan Zagreba točnije u Splitu i to je pomalo suluda priča. Ključni događaj bila je ta nogometna utakmica između Hajduka i Dinama. U trenu kada je sudac dosudio penal za Dinamo, navijači su probili ogradu i oteli dopredsjednika Dinama-Zdravka Mamića te ga odveli u nepoznatom pravcu. Sada je u cijeloj državi kaos-bande pljačkaša posvuda. Najviše je na udaru lokalni lanac Konzum.

-Ole Gunnare jel taj Konzum Todorićev?

Facebook komentari

Vjeran Tripčić

Provjeri i ovo

Di ste vi bili 1948

Di ste vi bili 1948.?

Svjetski mir postignut 1945. nikada u potpunosti nije bio stabilan. Naprotiv, računa se da su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty + 9 =