Početna / Istaknuto / Zapovjednik HRZ-a: Srbi lažu! Nije bilo preleta iznad Republike Srpske jer su naši MIG-ovi neispravni!

Zapovjednik HRZ-a: Srbi lažu! Nije bilo preleta iznad Republike Srpske jer su naši MIG-ovi neispravni!

zrakoplovstvo

 

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sazvalo je kraću tiskovnu konferenciju u ratnoj zračnoj luci Veliko Trgovišće. Okupljenim novinarima obratio se zapovjednik Srećko Migovac:
“Nikakvih preleta iznad Republike Srpske nije bilo. Kao što vidite, naši MIG-ovi nakon remonta u Ukrajini još uvijek nisu spremni za letenje. Malo smo ih vozili tu po aerodromskoj pisti, jednom smo čak uspjeli podići zrakoplov trideset metara iznad piste, ali još uvijek nismo imali ozbiljnijih letova. Kao što znate, hrvatski zračni prostor još uvijek nadzire NATO i Hrvatski zmajarski savez. Ukoliko je preleta bilo, to su učinili naši zmajari iz Slavonije. Naredili smo istragu, i ako je netko od zmajara samovoljno ušao u zračni prostor RS, bit će pozvan na odgovornost”, izjavio je Srećko Migovac

Kako doznajemo, odgovorni ljudi iz Hrvatskog zmajarskog saveza također su demantirali vijest o preletu:
“To je čista laž. Nama je trenutno jedan zmajar na bolovanju, a drugi je na godišnjem odmoru od početka rujna, i nismo imali nikakvih aktivnosti ovih dana. Prvi letovi planirani su tek za idući tjedan, tako da naši zmajevi sigurno nisu bili u zračnom prostoru Republike Srpske”

 

zmajarenje

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 + nineteen =