Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Zatvor ženo granicu, man’se Očenaša…

Zatvor ženo granicu, man’se Očenaša…

izbjeglice

Zatvor ženo granicu, man’se Očenaša evo nama sirijskih pajdaša…Mi smo momci veseli, srce naše tuče, k’o kad žica na mađarskoj granici puče…jedan dva, opsa sa.

172 800 sekundi, 2880 minuta, 48 sati ili da nam bude lakše za pojmiti, tek dva dana Hrvatska je uspjela izdržati da ne ispadne šupak globalnih razmjera, ali obzirom da nam je uloga šupaka povijesno nasljeđe ne bi nas trebao čuditi ovakav razvoj situacije oko izbjegličke krize.
Nakon što smo pokušali biti ljudi, a i to je već nešto ako znamo kakva smo mi inače govna, dakle, nakon što smo se istinski trudili puna dva dana, naša Vlada odlučila je zatvoriti granice izbjeglicama ako na naše granice nahrupi više od 8000 izbjeglica-migranata u jednom danu.

“Nema potrebe da dolazite niti je Hrvatska zainteresirana da bude mjesto na kojem ćete pokušati tražiti istu zaštitu koju možete imati i u onim zemljama u kojima ste već”…naglašava ministar Ranko Ostojić.

Skoro se čini nadrealnim ova izjava upućena izbjeglicama koje skoro mjesec dana putuju do svog krajnjeg odredišta u Njemačkoj ili u neku skandinavsku zemlju i koji su eksplicite rekli da ih Hrvatska uopće ne zanima kao odredište, kao ni ostale zemlje u okruženju i povrh svega pokazali su iznimnu spremnost i želju da što prije napuste ovu našu zemlju Nedođiju.

Osim ove dijabolične situacije u kojoj smo se odlučili prikloniti grupici europskih govnara kao što su Mađari (digli žičanu ogradu), Česi (markirali izbjeglice vodootpornim flomasterima), Poljaci (masovno izašli na ulice da kažu ne izbjeglicama), Bugari (žičana ograda + pokoji pucanj i premlaćivanje izbjeglica), Slovenci (momentalno zatvorili granicu i opravdali svoju reputaciju najvećih šupaka sa prostora bivše Jugoslavije), mi smo propustili povijesnu priliku da vratimo dug čovječanstvu za naše nedavne egzoduse i bježanije diljem zemaljske kugle.

Jer 8000 ljudi dnevno što uđu u Hrvatsku i koji traže prolaz do svoga konačnog odredišta u Njemačkoj ili Švedskoj (zemljama koje su bajdvej rekle, primamo izbjeglice), previše je za naše lumene koji su zatečeni ovako “iznenadnim” dolaskom izbjeglica.
Reakcije zemalja u okruženju na izbjegličku krizu, a i nas samih stvaraju dojam da su izbjeglice banule na granicu iza nekog ćoška.
Eto, taman je mađarski granični policajac mahnuo hrvatskom graničnom policajcu na odlasku jer mu završava smjena, kad neš’ti vraga, evo gomile izbjeglica iza zavoja, skrivala se mučka đubrad po krivinama, kukuruzištima i štagljevima i sad bi oni navrat na nos preko granice, pa alo Sirijci i ostali bliskoistočnjaci, ne ide to tako.

Doista, kako obuzdati tu razularenu gomilu što skoro mjesec dana pješači, plovi, vozi se vlakovima i autobusima, nosa u rukama malenu dječicu, gura u kolicima invalide i traži spas. Pobogu, lakše je našoj policiji kontrolirati dvije do tri tisuće pijanih i nadrogiranih nogometnih navijača koji demoliraju što im se nađe na putu, nego 8000 prilično mirnih, iscrpljenih, gladnih, ponekad i dehidriradnih jadničaka što bježe od rata i samo traže slobodan prolaz do svog krajnjeg odredišta.

Naravno, dijabola ne bi bila dijabola kad ne bi povrh ultimativne stupidnosti dosolila još i koš debilnih zaključaka, pa tako imamo i moguće scenarije koji detaljno razrađuju izbjegličku krizu i na čije se kretenske opservacije nadokalame izjave naše predsjednice koja bi zbog izbjeglica podizala spremnost naše vojske.
Predsjednica tu svoju želju izjavi javno kroz sve medije u zemlji, nako, čisto da ispadne do kraja najveća oberštrumfen Štrumfeta u državi, dok sa druge strane Angela Merkel kaže da “Nema tolerancije za ljude koji dovode u pitanje tuđe dostojanstvo, nema tolerancije za one koji ne žele pomoći kada je potrebna pomoć”…koja je to razlika u količini sive moždane mase, praktički evolucijska razlika.

Mogući kataklizmički scenarij što se pojavio u vladinom biltenu “Jutarnji list”, ustvari je školski primjer kako se korak po korak “slučajno” dogodi holokaust.

1. Izbjeglice odlaze u Mađarsku i Sloveniju – Najpoželjniji scenarij za Hrvatsku. Izbjeglice odlaze iz zemlje u kojoj ne žele ostati, a Hrvatskoj se ne događa izbjeglička kriza velikih razmjera…dakle, brigo moja pređi na drugoga, a nakon sedamdeset i kusur godina mi ćemo bajati kao što i bajamo kako su drugi bili zločinci dok smo mi bili samo nevini promatrači koji su samo voljeli svoju zemlju malo više od ljudskog života.

2. Zatvaranje granice – Zbog prevelikog priljeva izbjeglica Hrvatska zatvara granicu prema Srbiji i Bosni i Hercegovini. Dolazi do sukoba policije i vojske s izbjeglicama, a Hrvatska dobiva žestoke kritike zbog brutalnog odnosa prema izbjeglicama…jer tako je logično da naša policija i vojska mora biti brutalna prema izbjeglicama obzirom da su granice drugih zemalja zatvorene i izbjeglice zbog bešćutnosti ostalih zemalja u okruženju ne mogu dalje, alo, pa prebijanje i maltretiranje izbjeglica u tom slučaju nameće se samo po sebi.

3. Izbjeglice ne mogu izaći iz Hrvatske – Slovenija i Mađarska zatvaraju granicu prema Hrvatskoj gdje je stacionirano više desetaka tisuća izbjeglica. Dolazi do humanitarne kastastrofe jer se Hrvatska o njima ne može brinuti. Najgori scenarij za Hrvatsku i izbjeglice…i tada svi počnemo umirati od gladi, a da bi rješili tu humanitarnu katastrofu najbolje je da se poslužimo već oprobanim metodama zbrinjavanja neželjenih gostiju u zemlji, recimo, ovako napreskokce odmah mi pada na pamet hotel A kategorije u Jasenovcu, to bi bilo idealno rješenje jer bi izbjeglicama opet mogli pjevati Malu Florami, a i sami znamo kako je ta izvedba bila maestralna (pitajte samo Igora Vukića)

Ipak, ono što je “najgore” u ovoj priči je činjenica da su Srbi, a posebice onaj četnik Vučić i mamlaz Vulin, ispali veći frajeri u cijeloj ovoj priči sa izbjeglicama od naših dežurnih dušebrižnika.
Što nas naravno vodi do logičnog zaključka da i najveći četnik u Srbiji ima više razuma i senzibiliteta prema izbjeglicama od naši socijaldemokratskih primadona, naše desničare nema smisla spominjati u ovom tekstu jer su oni van bilo kakve kategorije racionalnog promišljanja.

 

piše: Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

six + sixteen =