Početna / Istaknuto / Zdravko Mamić i Ivan Zvonimir Čičak sklopili životno partnerstvo!

Zdravko Mamić i Ivan Zvonimir Čičak sklopili životno partnerstvo!

mamiccicakvjencanje

 

Ceremonija se održala u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu, a među prisutnima su, osim kumova Igora Peternela i Miroslava Ćire Blaževića, bili i Luka Modrić, preofesor emeritus Ivo Banac, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te najuža rodbina i prijatelji.
Iz vijećnice su izišli obasuti laticama ruža i kapljicama kiše koja nije omela njihovu sreću.

 

U Starogradskoj vijećnici u Zagrebu jučer je, u pomalo bizarnim okolnostima, sklopljeno jedno od najzanimljivijih celebrity životnih partnerstva otkako je lani u kolovozu donesen zakon koji omogućuje sklapanje braka istospolnim parovima.

Kako kažu partneri, više nisu mogli tajiti da se vole i odlučili su objelodaniti i ozakoniti vezu koja traje već nekoliko godina.
Budući da je Zdravko Mamić odnedavno u remetinečkom pritvoru, njegov odvjetnički tim predao je zahtjev istražnom sucu za nekoliko sati slobode kako bi se životno partnerstvo moglo sklopiti.
Zahtjev je odobren i Zdravko je uz policijsku pratnju sproveden do Starogradske vijećnice.
Nažalost, bratu Zoranu nije odobreno prisustvo na vjenčanju zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.
Po završetku svečanosti Zdravko je u pratnji supružnika sproveden u pritvor gdje im je odobreno još pola sata druženja u ćeliji kako bi životno partnerstvo moglo biti konzumirano i pravovaljano.

Ispred vijećnice su supružnici našim novinarima dali i kratke izjave.

Ivan Zvonimir Čičak objasnio je pozadinu ovog zaista neočekivanog događaja.
„Kako će izbori uskoro, Zdravkovo uhićenje bilo je očekivano, Zdravko je osoba koju ova vlast želi uzdrmati i tako srušiti i HNS i Dinamo. Sve nas je to uznemirilo i emotivno pogodilo i stoga sam ga odlučio zaprositi kako bi mu barem malo olakšao boravak u jugokomunističkom pritvoru. Naša veza sada je javna i vrlo sam sretan.“

Zdravko Mamić je također blistao od sreće.
„Osjećam se potpuno čist jer nisam ništa zgriješio. Ja sam nepogrešiv čovjek. Ivan me zaprosio i nisam razmišljao ni sekunde, istog trena sam uzviknuo „ajmoooooo“. Bilo je zaista odlično i sve je izgledalo kao tipično sklapanje braka, ali je, eto, riječ o životnom partnerstvu. Sve smo dosta brzo obavili, od predaje dokumenata do potpisivanja partnerstva, a ćemo nastaviti druženje u mojoj ćeliji gdje Ivana Zvonimira napokon mogu nabiti na bujicu emocija i ljubavi. Budite sigurni da sam se pripremio i za to. Ja sam uvijek dva koraka ispred događaja. Hvala kumovima i prijateljima na podršci.“

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seventeen + 11 =