Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Željko budala

Željko budala

zeljko

piše: Branko Rafajac

Svako mjesto u Hrvatskoj, svaki grad, selo ili kvart ima sličnog pa čak i istog lika kao što je Željko, a za potrebe razumjevanja ovog teksta dovoljno je da se prisjetite takvih dijaboličnih tipova iz vašeg susjedstva i njihovih nadimaka…npr. Boro konj, Ante macola, Stevo pendrek, Ivica pedofil…
Obzirom da je u -naslovu okarakterizirani- Željko samo dio većeg kontigenta seosko-gradskih divljaka, nadotupavaca i siledžija što su devedesetih godina isplivali na površinu ove naše septičke jame od države, teško je okrenuti glavu na drugu stranu i praviti se krajnje nezainteresiran, držeći pritom da je nekome ispod časti komentirati budalu.
Smrad koji proizvode ovi čvrsti momci u Lijepoj našoj septičkoj jami postao je praktički neizdrživ i u najmanju ruku tjera udisaoca ovih umnih miomirisa na užasnu mučninu…mnogi se pitaju da li baš svako govno mora isplivati na površinu ili to netko namjerno kopa po govnima i servira ih kao nešto najnormalnije.

Ako ćemo gledati na slučaj Željka iz kuta demokracije i ako kažemo “pa ajde dobro, u demokraciji smo i vrijeme je da poslušamo i budale šta imaju za reći”, onda bi se lako mogli naći na brisanom prostoru od kuda i ispadaju ovakvi produkti demokracije, a to je ujedno i glavni razlog zašto se nitko ne upušta u ovaj krajnje smrdljiv i nezahvalan posao analiziranja budalinih monologa.
Ako bi -kad smo već ovako hrabro zašli u područje gastroenterologije- morali opisati političku ulogu Željka, onda je njegova najtočnija definicija da je on ustvari politički brabonjak.

Naime, politički brabonjak je po definiciji osoba uvelike smanjenih intelektualnih sposobnosti i skučenog karaktera koja se svugdje uvaljuje ne bi li dobila na većoj važnosti u društvu.
Veća politička govna brabonjcima ne pridaju skoro nikakav značaj i zato se brabonjci uglavnom provuku kroz sva sranja relativno neoštećeni.

Stari je to vic-naravoučenije o brabonjcima…
-Vidi ti molim te Željka budalu, postao je saborski zastupnik.
-Ma koji Željko budala, misliš Željko brabonjak? Pa taj se nikada nije maknuo dalje od govneta.
-Pusti ti priču moj mileni, do sada je Željko smrdio samo u vojsci, sad smrdi po čitavoj državi.

Tragom ovoga smrada dobro se osvrnuti i na poneku tezu i zaključak Željka budale, a posebice je zanimljivo pratiti njegovu priču o njemu samome i sagledati je kroz prizmu nekakve logike zdravog razuma, što uzgred rečeno baš i nije najmilija Željkova tehnika promišljanja.
Taj mahom zbunjeni i šizoidni lik što fluktuira javnim prostorom i povrh svega dobiva na važnosti od strane određenih političko-ekonomskih krugova, ustvari je tek propali student, Clint Eastwoodovski tip prekaljenog i zadrtog vojničine i u konačnici tragičar jedne potpuno promašene politike iz doba drugog svjetskog rata koju na životu održava samo rigidna crkvena priča o ustašama-pravednicima i junacima kolježa sa ovih prostora.

U rang Željka bez ikakve sumnje možemo staviti i patera Iku Mandurića, jer su njih dvojica po sastavu i čvrstoći tvari praktički iz iste septičke.
Jedan i drugi su branitelji koji su si dali za pravo da se predstavljaju kao neupitne moralne veličine iza kojih stoje hrvatske svetinje za koje su oni bili spremni i život dati. Sa tom razlikom da je pater Mandurić otišao i korak dalje u ovoj patologiji, pa je postao svećenik i time je zapečatio svoju argumentaciju višom silom sa kojom nema rasprave.
Molim vas lijepo, tko se usudi proturječiti Hrvatu-branitelju-ratniku-svećeniku kad on kaže kako je crkva na Savici nužnost jer je ta župa ranjena komunizmom? Tko je taj tko može reći daj Ike ne seri ako Boga znaš?

Jednako tako postavlja se pitanje tko se na našoj političkoj estradi nalazi pozvanim da kaže Željku kako ovo nije više njegova domovina o kojoj su mu bajali njegovi fašistički mentori u Kanadi i da je ta tzv. domovina odavno izbrisana sa lica Zemlje i više nikada neće postojati.
Kažem tko je taj ma da bi neki sad kao iz topa ispalili da je to Zoran Milanović, ali nema potrebe da se lažemo i obmanjujemo kad je valjda svima jasno da je taj konformista, ljenguz i karijerni parazit prokockao sve što se dalo prokockati u politici samo poradi vlastite komocije i kukavičluka.
Jedino na čemu je Milanović opstajao zadnjih godina je njegov bedem ljubavi -kako kaže Marko Melčić- sastavljen od napaljenih babetina što svršavaju na titoističko idolpoklonstvo, pa su eto našle dostojnu zamjenu za Maršala u rošavom Zoki.

Dakle, tko je taj tko bi se usudio započeti proces poništenja vatikanskih ugovora, sankcioniranja ovakvih idiotskih javnih nastupa pod državnim sombrerom koji pozivaju na netrpeljivost, agresiju i sukob i to samo zato što je taj netko u naravi budala, ali eto ima poziciju sa koje može dobaciti svoju misao i u najudaljeniji kutak ove države.
Osim toga, tko je taj tko će silom argumenata i sustavnim radom -znači ne argumentom sile- razoružati budalu koja je do zuba naoružana funkcijama i počastima i staviti ga na mjesto koje i zaslužuje, sa napomenom kako je dotični očito pobrkao lončiće, a obzirom da je duboko uvjeren u ispravnost svojih postupaka potreban mu je mir i izolacija od ostatka svijeta.

Takav se očito rađa samo jednom i nema nikakvog smisla iščekivati ukazanje druga, već je potrebno sustavno raditi na tome da se ovakvi balvanoidi shvate samo kao upozorenje za dječicu koja su neposlušna. Jednostavno ih treba tretirati kao Krampusa i spominjati ih ne više od jedan puta godišnje.

Ako nisi dobar i ne učiš u školi odnijet će te Željko budala.

 

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 × three =