Početna / Istaknuto / Zemlja Nedođija

Zemlja Nedođija

 

Živim u državi u kojoj se 5.8. slavi obljetnica vojne akcije “Oluja”. Ipak, fašistički dio Hrvatske tog dana najviše slavi protjerivanje 250 000 svojih građana srpske nacionalnosti. Oni su protjerani, njihove kuće su opljačkane i spaljene. Izbrisan je njihov stoljetni trag sa ovih prostora. Četnici koji su sijali zlo i smrt po Hrvatskoj trebali su biti kažnjeni, ali ne i civili. Žene, djeca i starci iz krajine nisu pucali u nikoga. Kad na traktoru čovjek nosi cijeli svoj život, samo zato što ima “kriva” krvna zrnca, da li je to pravda? Nije, to je tragedija i sumrak civilizacije. Danas prostor krajine zjapi prazan, mlađa populacija ljudi zauvijek odlazi iz tog kraja. Taj kraj nezaustavljivo umire, bez obzira da li tamo živi Ivan ili Jovan. Ne treba spomenuti riječ SUŽIVOT, sa šovinistima sa jedne i druge strane, suživot je nemoguć. Zapadni Balkan, područje gdje amebe više poštuju život od ljudi.

Piše: Crveni Splićanin

Živim u državi u kojoj se vodi nesmiljeni teror na društvenim mrežama. Profašistički i proustaški aktivisti vrijeđaju, ponižavaju i prijete u “rukavicama” svima onima koji slobodno misle. Ako si antifašista, tvoj život nije bezbrižan i siguran u Hrvatskoj. Ako poštuješ susjedne narode i ne mrziš ih, možeš očekivati napade opskurnih pećinskih likova. HDZ-ov političar Hrvoje Marušić zaprijetio je streljanjem aktivistima “Inicijative mladih za ljudska prava” koji su zatražili od hrvatske vlade ispriku svim žrtvama i obiteljima žrtava zbog zločina i kršenja ljudskih prava, koji su počinjeni za vrijeme i neposredno nakon vojne akcije “Oluja”. Marušić je otišao i korak dalje i prozvao ih veleizdajnicima i stokom jugokomunističkom. Posebno je monstuozna zadnja rečenica. Zaprijetio je nedužnim momcima da bi ih mogli streljati, i to uskoro. Postavlja se pitanje koliko ima takvih kao Marušić? Ako je ovo pravna država, zašto nas ne štiti od onih koji prijete sa krvavim očnjacima? Kada će ndh-azijski nostalgičari biti zaustavljenji u širenju mržnje i haosa? Osobe kao Marušić ne bi trebale imati mjesto u političkom i javnom životu. Jednostavno, kontaminiraju suživot u Hrvatskoj.

Živim u državi u kojoj se šovinizam svakodnevno servira kao glavno jelo. Povici “ubij srbina”, “ubij turčina”, postali su svakodnevni folklor onih koji žele etnički čistu Hrvatsku. Umjerena politička desnica u ovoj državi ne reagira na mržnju prema manjinama jer se ne želi zamjeriti svom biračkom tijelu koje je dobrim djelom profašističko. Hrvatska ljevica se razdvojila kao “rakova djeca” u više stranaka, i živi u paralelnom svemiru. Kad kvaziljevičar koji pretendira na vlast izbjegava riječi Tito, crvena zvijezda, antifašizam, znaš da boluje od selektivne amnezije. On se ne sjeća onog djela povijesti koji bi trebao biti temelj njegovog djelovanja i ideologije. Današnje ikone ljevice vidiš u prvim redovima katedrale za vrijeme mise kad su vjerska slavlja. Na žalost, iste te ljude rjetko vidiš na legendarnim mjestima antifašizma. Danas postoje lažni ljevičari koji misle da je “Tjentište” pekara, a “Kozara” livada za koze. Takvi nemaju moje poštovanje ni moj glas na izborima. Ili jesi ili nisi. Ako ti je gladna sirotinja koja se zove narod na zadnjem mjestu, a tvoj privatni interes na prvom mjestu , ti si kurac od ljevičara. Samo si uhljeb koji vara 60% naroda koji želi socijalnu pravdu i jednakost.

Živim u državi koja je po ustavu sekularna. Na državnoj televiziji HRT-u trebao bi biti sekularni program sa ovozemaljskim temama. Međutim, to nije tako. HRT je toliko prepun vjerskog i sakralnog TV- programa, toliko je tema iz onozemaljskog života, toliko je tema o bogu, svecima, raju, pojavama i bićima za koje moderna znanost nije našla dokaze da postoje. Agnostici i ateisti u Hrvatskoj plaćaju pretplatu za program koji je atak na normalni mozak. U kontakt-emisijama često vidim svećenika koji izgovori hrpu dogmatskih zapažanja koja nemaju veze za stvarnošću. Mene stvarno ne interesira tko leti gori i koje gorivo upotrebljava za let. Želim znati stvarne događaje iz zemlje i iz svijeta. Ne “masirajte” mi mozak paranojama koje nisu dokazane. Od svih svetaca samo Moši Pijadi palim svijeću.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Salon Nepotkupljivih: Vladan Jeremić i Rena Rädle

  Umjetnički par Vladan Jeremić i Rena Rädle su tijekom listopada boravili u Zagrebu na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × three =