Početna / Dnevni Komentar / Žene bez pokrića

Žene bez pokrića

Žene bez pokrića

Kada bi se neke manekenke, što kakaju o čistoj ‘rvatskoj pa se izvlače nevjerojatnim izjavama, upitale od kuda potječu, bi li odgovor bio iz Jugoslavije? Ili Bosne? Bi li takvim lijepim damama tada neke političarke, istog mentalnog svraba, bubnule da su ovdje samo gosti? Kada smo već kod određenih faca na našem političkom stablu nemojte ih molim vas nikako šamarati jer podavit će se pola Balkana od pudera. A pošto ovo spada pod seksizam zanemarite navedeno.
Nije lako meni rođenoj u Podravini povatati taj težak teren. Naučila sam na mekanu i rodnu zemlju. Tvrda zemlja nema ni mirisa niti boja. Nije živa.
Nije lako ni tim ženama. Ispod žulja oštro brdo a oko vrata pritišće krunica veličine Dinare. Ode im kičma u k..ac. Ali kičmu treba i imati zar ne?
Ja sam rođena u državi Jugoslaviji. I to je činjenica. Nisam rođena u Republici Hrvatskoj već sam ovu planetu ugledala u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj. I to je,eto sviđalo se mojoj generaciji ili ne, još jedna činjenica. Falsificirati to bilo bi isto kao i odreći se stana koji su moji dobili u Jugi. Bilo bi to isto kao i odreći se trećine svog života.
Kako je svako jutro pogledati se u ogledalo i znati da kenjaš bez pokrića? Misliš li ženo da ti taj križ oko vrata daje pravo na išta „čisto“? Taj je križ ubio, što doslovno a što u mozak, sve čisto i nevino što je dohvatio i tebi kao ženi poručuje samo jedno-  „Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku“.
Korinćanima 14, 34-35
Poslušaj gazdu svoga, začepi ustaška usta i odj..i se tamo gdje ti je i mjesto. Meni rođenoj ovdje tvoja „čista“ ‘rvatska ne treba. Ne želim je. Ja volim baš ovakvu šarenu i punu blatnjavih polja i šumskih puteljaka. Volim je baš takvu umrljanu i živu.

Facebook komentari

Inga Aesir

Inga Aesir
Kad te stoljećima tuku, ugnjetavaju, pale, polijevaju kiselinom, siluju, omalovažavaju, kamenuju, bičuju, šamaraju, kad ti govore da nisi ravnopravna, da nisi dovoljno dobra, sposobna, inteligentna, snažna,kad si za njih samo inkubator za stvaranje potomaka, samo kuharica i čistačica, prokleta kurva, kokoš i glupača - prijeđe ti u naviku da šutiš, zar ne?

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eleven − seven =