Početna / Dnevni Komentar / Žene ubojice

Žene ubojice

Žene ubojiceZnate li da je svaki šesti masovni ubojica žena? Povijest ih pamti mnogo a ovo su neke od poznatijih. Nannie Doss(br. žrtava 11), Enriqueta Marti(12), Amelia Dyer(50), Dalphine Lalaurie(40), Belle Gunness(40), Defina i Maria Gonzales(91)… Ubijale su na razne načine. Neke vrlo kreativno. Otrov Agathe Christie za njih je bio dječja igra. Posjeduju šaren pedigre, većinom su u najboljim godinama te kao i muški dio populacije imaju ponekad vrlo visok stupanj inteligencije. Naravno da izgledaju kao dokone kućanice ili lijepe majke što klince vodaju u šetnju. I da, rade to isključivo zbog zadovoljenja svojeg nagona.
Koliko se god crkva stoljećima trudila da ženu prikaže kao slabiji spol koji je uvijek stepenicu ispod muškarca i koliko veliko bilo uvriježeno mišljenje da žena kao takva ne može biti „iskonski zla“ utoliko gore navedene opovrgavaju još jednu od laži klera. Jedan od gorih primjera takvih žena jest Erzebet Bathory, lijepa i nježna Mađarska plemkinja sa fotografije. Ono što nju izdvaja od ostalih je upravo njen položaj u društvu. Jer upravo joj je on omogućio da svoje zločine radi neometano i da za njih u konačnici ne odgovara. Dok je mučila i ubijala sluškinje i seljanke gospoda su prešutno okretala glavu. Problem je nastao kada su počele nestajati plemkinje. Poznato odnekud, zar ne?
Od prošlih vremena pa do danas žene masovne ubojice su evoluirale. Ima još onih što vole ubijati na srednjovjekovni način ali sve više je onih koje to rade modernije. Poput nekih NATO šampionki, čeličnih premijerki ili nekih predsjednica država. Hladne, proračunate žene što su u stanju poslati u smrt stotine mladih života samo da bi zadovoljile svoj nagon. Ja sam gazda, vojska plaćenika ispranih mozgova je moja i kada ja kažem deri ima da dereš. Lupanje šakom o stol je zanimljiv detalj igrokaza koji eto budale puše. Kada za takve žene kažu da su snažne jer su se izdigle kao Feniks iz pepela i same se izborile za sve ja dobijem svrab. I dokle god ljudi između snažnih žena i žena masovnih ubojica ne budu raspoznavali razliku do tada će lupanje šakom o stol biti mjerilo kretenizma jedne nacije.
Zar doista mislite da su masovne ubojice isključivo ubojice tijela? A što je sa vašom naobrazbom, mentalnim i zdravstvenim stanjem, što je sa djelićem zemlje na kojem živite a koji je otrovan što pesticidima a što nacionalizmom? Što je sa ubojstvom vaše slobode mišljenja i govora? Što je sa ubojstvima vaše djece jer ima se i može se za nju i njezine ali eto nema se i ne može se za ostale? Što je sa ubojstvima vaših radnih mjesta i vašeg dostojanstva? Snažna žena to ne čini ali žena masovni ubojica čini to sa lakoćom većom od bilo čega. Čini to sa osmijehom na licu. Jer, vi ste mojiii, svi ste vi moji…

Facebook komentari

Inga Aesir

Inga Aesir
Kad te stoljećima tuku, ugnjetavaju, pale, polijevaju kiselinom, siluju, omalovažavaju, kamenuju, bičuju, šamaraju, kad ti govore da nisi ravnopravna, da nisi dovoljno dobra, sposobna, inteligentna, snažna,kad si za njih samo inkubator za stvaranje potomaka, samo kuharica i čistačica, prokleta kurva, kokoš i glupača - prijeđe ti u naviku da šutiš, zar ne?

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

sixteen − 1 =