Početna / Istaknuto / Znanstvenici potvrdili: Otrov crne mambe je za potenciju bolji od viagre!

Znanstvenici potvrdili: Otrov crne mambe je za potenciju bolji od viagre!

crnamamba

 

Ovaj predator, koji koristi snažne neurotoksine kako bi paralizirao i ubio manje životinje, jedna je od najbržih i najopasnijih zmija na svijetu.
Nedavno je u časopisu Nature objavljen članak u kojem se otkriva kako zmija u svom otrovu krije snažan analgetik. Usljed njegova početnog djelovanja poneke ljudske žrtve je u početku zahvatila snažna euforija, što je ponukalo znanstvenike francuskog instituta Le Randes-vou da ispitaju djelovanje analgetičkih spojeva iz otrova na potenciju. Rezultati su bili zapanjujući!

“Kad smo vršili testiranja na miševima, analgezija, tj. uklanjanje ili odsustvo bola, je bila jaka kao morfij, ali bez većine nuspojava, no kad smo slično isprobali na ljudima, učinak je bio gotovo nevjerojatan” – rekao je dr. Edick Chvaller sa Instituta za molekularnu i staničnu farmakologiju Le Randes-voua.

Francuski znanstvenici bili su iznenađeni ovom spoznajom, a prije otkrića proteina koji ublažava bolove, nazvanog mambalgins, proučavali su otrove iz 50 različitih vrsta. Sada se pretpostavlja da, osim snažnog djelovanja na potenciju, otrov crne mambe liječi multipla sklerozu, rak, AIDS, glaukom, depresiju, epilepsiju, migrene, glavobolje, astmu, svrbež, sklerodermu, jaku bol, distoniju, nesanicu, a također i kao dezificijens i oblozi za tretiranje rana kod herpesa, protiv mučnine i povraćanja, ADHD poremećaj, ovisnosti, Alzheimerovu bolest, bipolarni poremećaj, opekotine, cistične fibroze, kronične opstruktivne plućne bolesti, dijabetes,  ekcema, fibromijalgije, upalne bolesti crijeva. Osim toga, munjevitom brzinom uklanja bore i čukljeve.

Nakog početnih istraživanja u institutu pripremaju drugi krug pokusa. Naime, želi se ispitati djelovanje otrova direktnim ugrizima crne mambe u spolovilo dobrovoljaca. Za ovu priliku bi bili angažirani pacijenti koji su već izgubili svaku nadu u liječenje impotencije, a otrov crne mambe bi prije ugriza bio pročišćen od neurotoksina, što bi prema tvrdnjama dr. Edica Chvallera trebalo izazvati pravu revoluciju u muško-ženskim odnosima.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five × 5 =