Početna / Istaknuto / Znanstvenici strepe: Nakon vrućina u Srbiji i Hrvatskoj nevrijeme biblijskih razmjera!

Znanstvenici strepe: Nakon vrućina u Srbiji i Hrvatskoj nevrijeme biblijskih razmjera!

olujatekst

 

Srbiju i Hrvatsku će u srijedu navečer, a osobito u noći na četvrtak zahvatiti iznimno jako, prema procjenama znanstvenika još neviđeno nevrijeme s obilnim kišama, tučama veličine šake , stravičnom grmljavinom od koje bi građani mogli oglušiti, orkanskim vjetrovima, pa čak i divovskim pijavicama koje će odnositi čitave kuće, ponegdje čak i dijelove šuma i neka sela, past će do sada nezabilježenih 1500 litara kiše na m2 dnevno, upozoravaju prognostičari. U visinskim predjelima očekuju se snježne vijavice te pad temperature za 40 stupnjeva. Na nekim cestama očekuje se poledica.

Satelitski snimci s međunarodne svemirske stanice Mir nedvojbeno pokazuju da se radi o dvije nevjerojatno jake ciklone formirane u Sredozemnom moru u blizini grčke obale. Istočni krak znanstvenici su nazvali Vuchko, a zapadni Cocolinda. Postoji realna opasnost da se ciklone spoje negdje na granici Srbije i Hrvatske te da nastane nevrijeme biblijskih razmjera.

 

oluja

 

„Ako ste gledali stranicu Meteoalarma za srijedu, naša zemlja, kao i neke druge u regiji, označena je narančastom i crvenom bojom koja je znak najviše razine upozorenja’, rekao je za Kontraportal dežurni prognostičar DHMZ-a, Nenad Vjetrović

‘Nakon iznimno vrućih noći, koje su bile opasne po zdravlje, idući tjedan očekuju se velike nestabilnosti. Prema tim ocjenama može biti olujnih vjetrova brzine do 350 km/h koje potiče jaka suša – vjetrovi su mnogo jači nego kada je vjetar vlažan. Vrlo vjerojatne pojave bit će obilne tuče i oluje, izvjesne su i obilne oborine, do sada još neviđene na ovim prostorima, i to ponajprije u noći na četvrtak. Na području sjevernog Jadrana, osobito uz istarsku obalu, moguće su i pijavice koje ondje nisu rijetkost, ali ovo će prema procjenama znanstvenika biti pijavice veličine onih na Jupiteru“, rekao je prognostičar.
Sinoptičari, fizičari, defektolozi i geolozi također dijele veliku zabrinutost.

U Hrvatskoj se razmatra mogućnost zahtjeva SAD-u za aktivacijom HAARP sustava kako bi se nevrijeme razbilo na nekoliko manjih i eventualno usmjerilo prema Mađarskoj, Moldaviji i Ukrajini. Budući da je Hrvatska članica NATO saveza koja ispunjava sve obaveze pa čak i daleko više od toga, cijena aktivacije HAARP sustava trebala bi biti znatno povoljnija, što su potvrdile i odgovorne osobe State Departmenta.

Satelitske snimke potvrdile su prognozu da će ovo neobično nevrijeme zahvatiti Srbiju i Hrvatsku dok će Bosnu i Hercegovinu uglavnom zaobići. Stoga smo kontaktirali Republički hidrometeorološki zavod Srbije koji je također oglasio najviši stupanj uzbune, no tamo se mogu čuti i drugačije teorije, a korištenje HAARP-a navodno ne dolazi u obzir jer s tim imaju vrlo loša iskustva.

Upravo nam se iz HMZ Srbije javio dežurni prognostičar koji je razgovarao sa koordinatorom HMZ Srbije Aleksandrom Munjazom i dobio vrlo zanimljiv odgovor;

„Sve je pod kontrolom“ bio je sasvim decidan g. Munjaz, a bogme i zagonetan: „Srbija će još jednom zaprepastiti ostatak sveta, kao što je to učinila više puta do sada“.
Potom se čulo krrr, kvrc, puc i veza se prekinula. Pošto nije bilo jasno da li su to posledice nadolazećeg nevremena ili ljudskih ruku delo, bili smo uporni i nakon nekog vremena javio se ljubazni ženski glas: Gospodin Munjaz je morao hitno na sastanak Koordinacionog odbora za sprečavanje tuče, kojim rukovodi lično predsednik Vučić. Sa svoje srane mogu vam reći da je vaša prognoza delimično pogrešna jer su tuče veličine šake i još veće, moguće samo tokom dana, a ne i tokom noći jer ne dolazi do sudara sa vrelim zrakom, htedoh reći vazduhom. Srbija vrlo spremno dočekuje nagoveštenu meteo-kataklizmu, jer je Krizni štab državnog vrha, gospodin Vučić, naredio skidanje sedam pečata sa tajnog spisa Nikole Tesle, koji se upravo bavi ovakvim situacijama, a oko čega je do sada bilo dosta kontroverzi, a bogme i jasno izražene skepse. U poverenju vam mogu reći da je reč o aktiviranju centripetalnog geomagnetnog štita, koji će se naduvati nad Srbijom, kao ogromna svadbena šatra i odbiti ciklonski talas kao tenisku lopticu. Pošto ovaj sistem nikad do sada nije bio upotrebljen, moje kolege nisu savim načisto u pogledu samo jedne stvari, a to je u kom će se smeru odbiti talas. Sva je prilika da će se to svaliti ipak na Bosnu i mi se s vama u tom pogledu ne slažemo. A da vam pravo kažem, nama je prilično svejedno na koga će se to svaliti. Ako posledice u Mađarskoj ili Moldaviji budu značajno lošije od uobičajenih, mi ćemo svaku umešanost u to negirati, jer uostalom niko i ne veruje da takav Teslin izum zapravo i postoji i u tome je naša velika komparativna prednost. I još ovo da vam kažem u poverenju: Teslin je muzej bio primoran da otpečati ovaj izum u zamenu za obećanje da se urna neće dirati i preseljavati, ali mislim da su se grdno prevarili.
– Mnogo vam hvala gospođo Munjaz …
– Nisam ja nikakva gospođa Munjaz, mada on mene taslači kako mu se prohte. A lepo sam mu rekla da je glupo da me tera da perem prozore dok to nevreme ne prođe, ali ne vredi …
krrr, kvrc, puc

S.H. i D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

12 + 11 =