Početna / Istaknuto / Zoki, ne ljuti se! – Nova, popularna društvena igra članova SDP-a

Zoki, ne ljuti se! – Nova, popularna društvena igra članova SDP-a

zoki ne ljuti se

 

„Zoki, ne ljuti se“, popularna igrica nastala na SDP-ovoj stranačkoj underground sceni, munjevito se proširila čitavom strankom, te zaokupila i stranačku elitu gotovo do opsjednutosti. Budući da je igrica u posljednjih nekoliko dana iznimno popularana, predsjedništvo stranke odlučilo je da će – umjesto unutarstranačkih izbora – upravo igrica „Zoki, ne ljuti se“ biti mjerodavna u biranju novog rukovodstva i operative stranke.

Iako još uvijek postoje nejasnoće u tumačenju pravila, zbog čega je već došlo do žestokih sukoba u ograncima, ali i na najvišem novou, uspjeli smo doznati pravila koje će biti važeća na „Velikom stranačkom turniru 2016.“
Naime, turnir je, kako doznajemo, već i započeo. Nakon prijateljskih utakmica, gdje su članovi stranke bili upoznati s pravilima, upravo se igraju predkvalifikacije po ograncima.

Pravila su jednostavna, ali je vrlo teško doći do pobjede. Za stolom igraju četiri igrača od kojih je samo jedan pobjednik. Peti igrač se uključuje prema potrebi, i o tome odlučuje predsjedništvo. Osim kretanja po poljima bacanjem kocke, u toku igre treba pronaći područje na kojem Zoran Milanović od 2007. do danas nešto nije više ili manje uprskao, što je prema tvrdnjama nekih pasioniranih zaljubljenika u ovu igru – gotovo nemoguće. Ipak, rukovodstvo se mora izabrati i jedan od četiri igrača naposljetku ipak ostaje za stolom i ide u sljedeći krug, a ostali ispadaju iz igre.

 

zoki ne ljuti se1

 

No, žestoke reakcije u ograncima izazvala je odluka o sustavu natjecanja na „Velikom stranačkom turniru 2016.“ jer se stranačka elita u igru uključuje tek u završnoj fazi, a predsjedništvo tek u velikom finalu. Kako doznajemo, većina finalista bit će imenovana u novoizabrano predsjedništvo, od četiri igrača koji najduže ostanu u igri tri će biti podpredsjednici, a igrač koji ostane posljednji za stolom bit će pobjednik i novi predsjednik SDP-a. Sudionicima finala pripada i ekskluzivno pravo da zaposle nekog svog u nekom javnom poduzeću.
I u raspravi oko finala bilo je nesuglasica. Navodno je i Linić zatražio dozvolu da zaigra u finalu kao gost, zajedno sa svojom kumom Lovrić-Merzel , no taj je prijedlog jednoglasno odbijen. Neslužbeno se doznaje i raspored po stolovima za finale. Najglasniji protivnici trenutnog rukovodstva navodno su ravnomjerno raspoređeni po stolovima kako bi bila veća mogućnost pobjede. Tako će za istim stolom, primjerice, snage odmjeriti Baldasar, Maras, Grčić i Opačić, pa za drugim, nimalo manje atraktivnim Bauk, Jovanović, Obesrsnel i Flego.
Reakcije iz HDZ-a nije trebalo dugo čekati. Kraćim usmenim priopćenjem izrazili su protivljenje ovom, po njihovom mišljenju nedemokratskom i netransparentnom sustavu unautarstranačkih izbora. Za sutra su najavili promociju svoje društvene igre – HDZpoly! ( vidi OVDJE  )

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twelve + 5 =