Početna / Istaknuto / Županijski sud u Zagrebu poništio sve Vakuline vremenske prognoze!

Županijski sud u Zagrebu poništio sve Vakuline vremenske prognoze!

vakula

 

ZAGREB – Zagrebački Županijski sud u petak je u cijelosti poništio sve vremenske prognoze Zorana Vakule uz obrazloženje da su montirane i politički motivirane, te da su nanijele ozbiljnu štetu prvenstveno poljoprivrednicima, ali i planinarima, rekreativcima, a u nekoliko proteklih tjedana i lovcima na Pokemone.

Uz poništenje i reviziju svih dosadašnjih prognoza, Vakula je nepravomoćno osuđen na sedam godina zabrane davanja bilo kakvih prognoza, što je u meteorološkom kolokvijalnom diskursu poznatije kao “sedam sušnih godina”.

Postupak i reviziju svih dosadašnjih Vakulinih prognoza zatražio je nećak poljoprivrednika iz Babine Grede B. S. koji je ranije najavio izjavu nakon objavljivanja odluke.

Vjerodostojnost tvrdnji poljoprivrednikova nećaka potvrdio je povjesničar Jurčević.

Vakulu je u rujnu 1998. tadašnje vodstvo HRT-a, temeljem natječaja zaposlilo na odgovorno mjesto, što je on, prema obrazloženju suca Turduića, kontinuirano zloupotrebljavao surađujući sa stranim obavještajnim vremenskim službama.

Prognoze su poništene jer grubo krše sadašnja i tadašnja temeljna načela materijalnog i procesnog prava civiliziranog dijela čovječanstva na pravične vremenske prognoze, zaključio je sudac Turduić obrazlažući odluku o reviziji i poništenju Vakulinih prognoza.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ante Pavelić UN

Ante Pavelić konačno u UN-u

I tako bez znanja i pitanja hrvatskih vlasti ali i jedinih ovlaštenih vlasnika istine o …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seventeen − thirteen =